Hírek

Uszd, Gderlak, Dunaszentbenedek kzsgek szennyvzcsatornzsa s Kalocsa szennyvztisztt telepnek rekonstrukcis bvtseBefejezdtt Uszd, Gderlak, Dunaszentbenedek kzsgek szennyvzcsatornzsa s Kalocsa szennyvztisztt telepnek rekonstrukcis bvtse. A ngy teleplsen a beruhzsi kltsg sszesen 1.985.115.917,- Ft volt, melybl 1.880.517.827,- Ft volt unis tmogats. A projekt zr rendezvnyre a Kalocsai Sznhzban kerlt sor 2015. jlius 17-n.

A hrom telepls szennyvzcsatornzsa s Kalocsa szennyvztisztt telepnek rekonstrukcis bvtse 2012. mrcius 08-n kezddtt.
Az nneplyes tadson Bedi Gyula polgrmester, az Uszd- Dunaszentbenedek- Gderlak kzsgek s Kalocsa vros Szennyvz Kzm nkormnyzati Trsuls elnke sszefoglalta a tbb mint tz ve elindtott projekt mrfldkveit, s beszlt annak az ott lk letminsgre kihatssal br jelentsgrl, valamint krnyezetvdelmi hatsairl. Megksznte a projekt munkaszervezetnek s a kzremkdknek a munkt, a lakossgnak pedig az egyttmkdst. A Kivitelez ALISCA BAU Zrt. vezrigazgatja rvid felszlalsban megksznte a lakossg trelmt s megrtst. Felidzte, hogy az idjrs mikpp tette prbra ket az els kapavgsok idejn, majd szt ejtett a cg ltal vllalt garancirl s szavatossgrl.
A rendszer beindtsval a trsgben cskken a talaj- s vzszennyezs veszlye, komfortosabbakk vlnak a lakhzak, egszsgesebb lesz a krnyezet, mellzhet a kltsgesebb s knyelmetlenebb szippants s nhet az ingatlanok rtke.